موارد صلاحیت دادگاه خانواده: از دادگاه خانواده به عنوان یکی از دادگاه هایی نام می برند که تنها می تواند در امور خاصی به دعواها رسیدگی کند. شمول وظایف و صلاحیت این دادگاه در قانونی تحت عنوان قانون حمایت خانواده آمده است. از جمله دعاوی ای که در دادگاه خانواده مورد رسیدگی قرار می گیرد می توان به حضانت، اجرت المثل، مهریه، طلاق، نفقه و… اشاره کرد. اگر در پی یک وکیل خوب برای حل دعاوی حقوقی خود در استان البرز و شهر کرج می گردید می توانید با طیب خاطر به سعید اکبری مراجعه کنید.
موارد صلاحیت دادگاه خانواده | وکیل پایه یک کرج | اکبری
سال 1376، سال سرنوشت سازی در رابطه با دادگاه های خانواده بود. در این سال قانونی به عنوان اختصاص تعدادی از دادگاه های
موجود به دادگاه های موضوع اصل 21 قانون اساسی به تصویت مجلس شورای اسلامی درآمد. براساس ماده واحده این قانون این
وظیفه به عهده رییس قوه قضاییه گذاره شد که حداکثر تا 3 ماه پس از تصویب این قانون، شعبه ای از دادگاه های عمومی را در هر
حوزه قضایی به دعواهایی اختصاص دهد که مرتبط با امور خانواده است. در اینصورت دیگر دادگاه های عمومی نمی توانند به این
دعاوی رسیدگی کنند. حال چرا مسائل مربوط به خانواده همچون دیگر دعاوی در دادگاه های عمومی رسیدگی نمی شوند؟
پاسخ بسیار ساده است؛ به این خاطر که رسیدگی به این مسائل تخصص خاص خودش را می طلبد و حساسیت موضوعات مطرح شده در دادگاه های خانواده نیز به این مسئله دامن می زند.
صلاحیت دادگاه خانواده و موارد آن
در ماده 4 قانون حمایت از حقوق خانواده به مسئله صلاحیت دادگاه خانواده اشاره شده است. حال ما در این بخش می خواهیم به این مهم بپردازیم. با ما همراه باشید.
اگر شما با کسی نامزد کرده اید و حال قضیه به هم خورده است می توانید دعواهای مربوط به آن را در دادگاه خانواده مطرح کنید. در واقع نامزدی و خسارات متعلق به آن در دادگاه خانواده مورد رسیدگی قرار می گیرد.
شروط ضمن عقد نکاح؛ مسائلی همچون حق تعیین محل زندگی که در شروط ضمن عقد به زن اعطا می شود برای رسیدگی در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد.
ازدواج دوباره یا همان تجدید فراش زوج نیز در این دادگاه مورد رسیدگی واقع می گردد.
اذن در نکاح، طلاق، فسخ نکاح، بذل مدت نکاح، و مواردی از این دست نیز در دادگاه خانواده رسیدگی می شود.
از دیگر موارد صلاحیت دادگاه خانواده می توان به مسائلی که مربوط به مهریه، جهیزیه، اجرت المثل ایام زوجیت، نشوز و تمکین، نفقه زن و نفقه اقارب می شود اشاره کرد.
تغییر و تطبیق جنسیت، اثبات نسب، مسئله حضانت، رشد، حجر، ولایت قهری، قیمومت و… را نیز می توان در این دادگاه مورد رسیدگی قرار داد.
صلاحیت این دادگاه ها به چه شکل است
براساس آن چیزی که در بند 3 اصل 121 قانون اساسی و همچنین ماده 1 قانون حمایت از خانواده آمده است دادگاهی که بتواند در جهت
محکم کردن ستون خانواده کار کند بسیار ضرورت دارد. در حقیقت تشکیل این دادگاه با رعایت همه موارد ضروری به عهده قوه قضاییه است.
دادگاه خانواده به عنوان یک دادگاه کاملا اختصاصی شناخته می شود زیرا در ماده چهار قانون حمایت خانواده به روشنی اعلام شده است
که چه دعاوی ای در صلاحیت این دادگاه برای رسیدگی قرار دارند. به همین خاطر است که شعب رسیدگی به دعاوی مربوط به خانواده
با ترتیبات معین قانونی تشکیل شده اند و صلاحیتشان نیز در مواجهه با دادگاه های عمومی ذاتی است. براساس اصول کلی ای که در
این میان حکومت دارد محاکم و دادگاه های اختصاصی تنها در رابطه با مسائلی حق اظهارنظر دارند که قانون به ان ها اجازه داده باشد
وگرنه این دادگاه ها نمی توانند در مورد اموری که به آن ها اجازه داده نشده است ورود پیدا کنند. اگر میان دادگاه عمومی و خانواده در
حوزه قضایی مربوطه اختلافی از حیث صلاحیت رسیدگی دربگیرد این دیوان عالی کشور است که در رابطه با این مسئله تصمیم خواهد گرفت.
بهترین وکیل پایه یک دادگستری کرج
سخن پایانی
یکی از ویژگی های بارز وکیل خوب این است که بتواند، به بهترین شکل ممکن رضایت موکلش را جلب کند و در جهت حل مسئله
وی از هیچ تلاشی نیز روی نگرداند. سعید اکبری به عنوان یک وکیل کوشا در شهر کرج شناخته می شود که این خصوصیت بارز و مهم را در کار خود لحاظ کرده است.